Banco de Artigos - Cromatografia Líquida

2018

Effect of jabuticaba (Myrciaria jaboticaba (Vell) O. Berg) and jamelão (Syzygium cumini (L.) Skeels) peel powders as colorants on color-flavor congruence and acceptability of yogurts
FREITAS-SÁ, Daniela de Grandi Castro; DE SOUZA, Raquel Claverie; SANTIAGO, Manuela Cristina Pessanha de Araujo; BORGUINI, Renata Galhardo; NASCIMENTO, Luzimar da Silva de Mattos do; PACHECO, Sidney; GODOY, Ronoel Luiz de Oliveira.

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY    DOWNLOAD     Downloads:


Potential use of pearl millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) in Brazil: Food security, processing, health benefits and nutritional products
DIAS-MARTINS, AMANDA M. ; PESSANHA, KÊNIA LETÍCIA F. ; Pacheco, Sidney ; RODRIGUES, JOSÉ AVELINO S. ; CARVALHO, CARLOS WANDERLEI PILER

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL    DOWNLOAD     Downloads:


Chemical characterization of Myrciaria floribunda (H. West ex Willd) fruit
DE OLIVEIRA, LUCIANA MOUTA ; PORTE, ALEXANDRE ; DE OLIVEIRA GODOY, RONOEL LUIZ ; DA COSTA SOUZA, MARCELO ; Pacheco, Sidney ; DE ARAUJO SANTIAGO, MANUELA CRISTINA PESSANHA ; GOUVÊA, ANA CRISTINA MIRANDA SENNA ; DA SILVA DE MATTOS DO NASCIMENTO, LUZIMAR ; BORGUINI, RENATA GALHARDO

FOOD CHEMISTRY    DOWNLOAD     Downloads:


Fraud investigation in commercial coffee by chromatography
MARTINS, VÍCTOR DE CARVALHO ; Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira ; GOUVÊA, ANA CRISTINA MIRANDA SENNA ; SANTIAGO, MANUELA CRISTINA PESSANHA DE ARAUJO ; BORGUINI, RENATA GALHARDO ; BRAGA, ELAINE CRISTINA DE OLIVEIRA ; Pacheco, Sidney ; NASCIMENTO, LUZIMAR DA SILVA DE MATTOS DO

FOOD QUALITY AND SAFETY    DOWNLOAD     Downloads:


Jabuticaba (Myrciaria jaboticaba (Vell.) O. Berg) peel powder produced by convective drying process: a rich anthocyanin product
ARAUJO, M. C. P. ; GALHARDO BORGUINI, R. ; DA SILVA DE MATTOS DO NASCIMENTO, L. ; DE OLIVEIRA BRAGA, E.C. ; DE CARVALHO MARTINS, V. ; SENNA GOUVÊA, A.C.M. ; MARQUES PEIXOTO, F. ; PACHECO, S. ; NOGUEIRA, R.I. ; DE OLIVEIRA GODOY, R.L.

FRUITS    DOWNLOAD     Downloads:


Reduction of N-alkanoyl-5-hydroxytryptamides and diterpenes by yeast supplementation to green coffee during wet processing
TINOCO, NATÁLIA A.B. ; Pacheco, Sidney ; GODOY, RONOEL L.O. ; BIZZO, HUMBERTO R. ; DE AGUIAR, PAULA F. ; LEITE, SELMA G.F. ; REZENDE, CLAUDIA M.

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL    DOWNLOAD     Downloads:




2017


Sorghum and roasted coffee blends as a novel extruded product: Bioactive compounds and antioxidant capacity
CHÁVEZ, DAVY W.H. ; ASCHERI, JOSÉ L.R. ; CARVALHO, CARLOS W.P. ; GODOY, RONOEL L.O. ; Pacheco, Sidney

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS    DOWNLOAD     Downloads:


Characterization of Bioactive Compounds in Eugenia brasiliensis, Lam. (Grumixama)
LSM, NASCIMENTO ; MCPA, SANTIAGO ; EMM, OLIVEIRA ; RG, BORGUINI ; ECO, BRAGA ; VC, MARTINS ; S, PACHECO ; MC, SOUZA ; RLO, GOGOY

NUTRITION AND FOOD TECHNOLOGY    DOWNLOAD     Downloads:


Avaliação do armazenamento a frio sobre os compostos bioativos e as características físico-químicas e microbiológicas do suco de umbu pasteurizado
RIBEIRO, LEILSON DE OLIVEIRA ; PONTES, SÉRGIO MACEDO ; RIBEIRO, ANA PAULA DE OLIVEIRA ; Pacheco, Sidney ; FREITAS, SUELY PEREIRA ; MATTA, VIRGÍNIA MARTINS DA

BRAZILIAN JOURNAL OF FOOD AND TECHNOLOGY    DOWNLOAD     Downloads:


ARROZ PRETO (Oryza sativa L.) UMA EXCELENTE FONTE DE ANOTOCIANINAS
GOUVÊA, ANA CRISTINA MIRANDA SENNA ; SANTIAGO, MANUELA CRISTINA PESSANHA DE ARAUJO ; JESUS, MONALISA SANTANA COELHO DE ; Pacheco, Sidney ; NASCIMENTO, LUZIMAR DA SILVA DE MATOS DO ; BORGUINI, RENATA GALHARDO ; Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira

SEMIOSES (RIO DE JANEIRO)    DOWNLOAD     Downloads:


OBTENÇÃO DE PADRÃO ANALÍTICO DE RETINOL A PARTIR DE FÍGADO BOVINO POR CROMATOGRAFIA LÍQUIDA DE ALTA EFICIÊNCIA
DIAS, SABRINA DA SILVA ; Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira ; Pacheco, Sidney ; JESUS, MONALISA SANTANA COELHO DE ; SCHULZ, DANIEL FILISBERTO ; REIS, ROSANA COLATINO SOARES ; BOBEDA, CLAUDIO ROBERTO RIBEIRO

SEMIOSES (RIO DE JANEIRO)    DOWNLOAD     Downloads:




2016


Characterization of jamelão (Syzygium cumini (L.) Skeels) fruit peel powder for use as natural colorant
SANTIAGO, MANUELA C.P.A. ; GOUVÊA, ANA C.M.S. ; PEIXOTO, FERNANDA M. ; BORGUINI, RENATA G. ; GODOY, RONOEL L.O ; Pacheco, Sidney ; NASCIMENTO, LUZIMAR S.M. ; NOGUEIRA, REGINA I

FRUITS    DOWNLOAD     Downloads:


Physicochemical properties and carotenoid content of extruded and non-extruded corn and peach palm (Bactris gasipaes, Kunth)
BASTO, GABRIELA JARDIM ; CARVALHO, CARLOS WANDERLEI PILER ; SOARES, ANTONIO GOMES ; COSTA, HENRIQUETA TALITA GUIMARÃES BARBOZA ; HIDALGO CHÁVEZ, DAVY WILLIAM ; Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira ; Pacheco, Sidney

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY    DOWNLOAD     Downloads:


DEFINIÇÃO DE PARÂMETROS EM ESPECTROMETRIA DE MASSAS SEQUENCIAL PARA DETECÇÃO DE FRAUDES EM CAFÉ
MARTINS, VÍCTOR DE CARVALHO ; Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira ; LAUDEAUZER, CAMILA MENEZES ; SENNA GOUVÊA, ANA CRISTINA MIRANDA ; DE ARAÚJO SANTIAGO, MANUELA CRISTINA PESSANHA ; BORGUINI, RENATA GALHARDO ; Pacheco, Sidney ; DO NASCIMENTO, LUZIMAR DA SILVA DE MATTOS ; BRAGA, ELAINE CRISTINA DE OLIVEIRA

SEMIOSES (Rio de Janeiro)    DOWNLOAD     Downloads:


CONTROLE DA MICOTOXINA PATULINA POR RADIAÇÃO GAMA E ÓLEO ESSENCIAL DA NOZ MOSCADA (MYRISTICA FRAGRANS)
Lima, Keila dos Santos Cople ; SANTOS, MARCELO CARNEIRO DOS ; Pacheco, Sidney ; SILVA, OTNIEL FREITAS ; Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira ; Lima, Antonio Luís dos Santos

SEMIOSES (Rio de Janeiro)    DOWNLOAD     Downloads:


Effects of encapsulating agents on anthocyanin retention in pomegranate powder obtained by the spray drying process
SANTIAGO, M. C. P. A. ; NOGUEIRA, REGINA I. ; PAIM, D. R. S. F. ; GOUVEA, A. C. M. S. ; GODOY, R. L. O. ; PEIXOTO, FERNANDA M. ; PACHECO, S.

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY    DOWNLOAD     Downloads:


SARDINHAS: IMPORTÂNCIA NUTRICIONAL E ECONÔMICA PARA O BRASIL
DIAS MARTINS, AMANDA MATTOS ; CAPPATO, LEANDRO PEREIRA ; Pacheco, Sidney ; Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira

SEMIOSES (Rio de Janeiro)    DOWNLOAD     Downloads:




2015


HISTÓRIA DA CROMATOGRAFIA LÍQUIDA
PACHECO, S.; BORGUINI, R. G. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; NASCIMENTO, L. S. M. ; GODOY, R. L. O

REVISTA VIRTUAL DE QUÍMICA    DOWNLOAD     Downloads:


Comparative analysis of nutritional compositions of transgenic RNAi-mediated virus-resistant bean (event EMB-PV051-1) with its non-transgenic counterpart
CARVALHO, J. L. V. ; SANTOS, J. O. ; CONTE, C. ; PACHECO, S. ; NOGUEIRA, E. ; SOUZA, T. ; FARIA, J. C. ; ARAGAO, F. J. L.

TRANSGENIC RESEARCH    DOWNLOAD     Downloads:


The Chemical Characterization of Jerivá (Syagrus romanzoffiana Cham.) Fruit Pulp
MARTINS, V. C. ; BRAGA, E. C. O. ; MAZZA, K. E. L. ; ROCHA, J. F. ; CUNHA, C. P. ; PACHECO, S. ; NASCIMENTO, L. S. M. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; BORGUINI, R. G. ; GODOY, R. L. O.

REVISTA VIRTUAL DE QUÍMICA    DOWNLOAD     Downloads:


Effect of simultaneous consumption of soymilk and coffee on the urinary excretion of isoflavones, chlorogenic acids and metabolites in healthy adults
FELBERG, ILANA ; FARAH, ADRIANA ; MONTEIRO, MARIANA C. ; GODOY, RONOEL L. DE O. ; Pacheco, Sidney ; CALADO, VERÔNICA ; DONANGELO, CARMEN M

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS    DOWNLOAD     Downloads:


Nanotecnologia em Alimentos: Uma breve Revisão
MARTINS, V. C. ; BRAGA, E. C. O. ; GODOY, R. L. O. ; BORGUINI, R. G. ; PACHECO, S. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; NASCIMENTO, L. S. M.

PERSPECTIVAS DA CIÊNCIA E TECNOLOGIA    DOWNLOAD     Downloads:




2014


Chemical Quality Indexes of Mullet (Mugilplatanus) Stored on Ice
ANDRADE, S. C. S. ; Mársico, Eliane Teixeira ; GODOY, R. L. O. ; PACHECO, S. ; Franco, Robson Maia ; MANO, S. B. ; CONTE, C.

FOOD AND NUTRITION SCIENCES    DOWNLOAD     Downloads:


Analytical standards production for the analysis of pomegranate anthocyanins by HPLC
SANTIAGO, M. C. P. A. ; GOUVEA, A. C. M. S. ; GODOY, R. L. O. ; BORGUINI, R. G. ; PACHECO, S. ; NOGUEIRA, R. I. ; NASCIMENTO, L. S. M. ; FREITRAS, S. P.

BRAZILIAN JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY    DOWNLOAD     Downloads:


Microscale extraction method for HPLC carotenoid analysis in vegetable matrices
PACHECO, S.; PEIXOTO F. ; BORGUINI, R. G. ; NASCIMENTO, L. S. M. ; BOBEDA, C. R. R. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; GODOY, R. L. O.

SCIENTIA AGRICOLA    DOWNLOAD     Downloads:


Proximate composition of marine invertebrates from tropical coastal waters, with emphasis on the relationship between nitrogen and protein contents
DINIZ, G. S. ; BARBARINO, E ; OIANO-NETO, J. ; PACHECO, S. ; LOURENÇO, S. O.

LATIN AMERICAN JOURNAL OF AQUATIC RESEARCH    DOWNLOAD     Downloads:


Isolamento das Antocianinas da casca de uva-preta por CLAE/DAD e sua identificação através do sistema CLUE-QTOF-ESI/EM/EM
GOUVEA, A. C. M. S. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; OLIVEIRA, L. M. ; GODOY, R. L. O. ; PEIXOTO F. ; PACHECO, S. ; NASCIMENTO, L. S. M. ; BORGUINI, R. G.

PERSPECTIVAS DA CIÊNCIA E TECNOLOGIA    DOWNLOAD     Downloads:




2013


Preparation of High Purity Analytical Standards using High Performance Liquid Chromatography in Analytical Scale
PACHECO, S.; GODOY, R. L. O. ; PEIXOTO F. ; GOUVEA, A. C. M. S. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; BORGUINI, R. G. ; FELBERG, I.

ANALYTICAL CHEMISTRY: AN INDIAN JOURNAL    DOWNLOAD     Downloads:


Effects of Boiling and Frying on the Bioaccessibility of ß-Carotene in yellow-fleshed cassava roots (Manihot esculenta Crantz cv. BRS Jari)
BOTELHO, S. G. ; TORRES, A. G. ; GODOY, R. L. O. ; PACHECO, S. ; CARVALHO, J. L. V. ; NUTTI, M. R.

FOOD AND NUTRITION BULLETIN    DOWNLOAD     Downloads:


Identificação de compostos voláteis de jamelão (Syzygium cumini)
GODOY, R. L. O. ; PORTE, A. ; GOUVEA, A. C. M. S. ; BORGUINI, R. G. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; PACHECO, S. ; TORQUILHO, H. S. ; PORTE, L. H. M.

HIGIENE ALIMENTAR    DOWNLOAD     Downloads:


Avaliação da presença de Hidrocarbonetos Policíclicos Aromáticos (HPAs) em Amostras de Mexilhões importados do chile
BOBEDA, C. R. R. ; GODOY, R. L. O. ; PACHECO, S. ; BORGUINI, R. G. ; TORQUILHO, H. S.

HIGIENE ALIMENTAR    DOWNLOAD     Downloads:


Fontes Naturais de Antocianinas para a Obtenção de Padrões para Análise de frutos Vermelhos e seus Produtos
GOUVEA, A. C. M. S. ; SANTIAGO, M. C. P. A. ; OLIVEIRA, L. M. ; GODOY, R. L. O. ; PEIXOTO F. ; PACHECO, S. ; BORGUINI, R. G.

HIGIENE ALIMENTAR    DOWNLOAD     Downloads:


Bebida contendo Abacaxi (Ananas comosus) e Beterraba (Beta vulgaris) para crianças: Tratar Termicamente ou não ?
PORTE, A. ; LUTTERBACH, F. G. C. ; PORTE, L. H. M. ; GODOY, R. L. O. ; CARDOSO, M. H. ; TINOCO, L. P. N. ; PACHECO, S. ; LUCHESE, R. H.

HIGIENE ALIMENTAR    DOWNLOAD     Downloads:


Determinação dos Produtos da Degradação da Adenosina Trifosfato em Amostras de Pescado por Cromatografia Líquida de Alta Eficiência
ANDRADE, S. C. S. ; MARSICO, E. T. ; GODOY, R. L. O. ; PACHECO, S.

HIGIENE ALIMENTAR    DOWNLOAD     Downloads:


Bioacessibilidade in vitro de Carotenoides em oito Cultivares de Batata Doce (Ipomea batatas Lam) de Polpa Alaranjada
PEIXOTO F. ; BORGUINI, R. G. ; PACHECO, S. ; GODOY, R. L. O. ; de Carvalho, José Luiz Viana ; NUTTI, M. R.

HIGIENE ALIMENTAR    DOWNLOAD     Downloads:


Teor de carotenóides em nutricosméticos: análise da adequação e qualidade do produto
PEIXOTO F. ; BORGUINI, R. G. ; MACHADO, A. M. R. ; GOUVEA, A. C. M. S. ; PACHECO, S. ; GODOY, R. L. O.

REVISTA DO INSTITUTO ADOLFO LUTZ    DOWNLOAD     Downloads:


Metodologia para identificação e quantificação de flavonoides na polpa de umbu por cromatografia líquida de alta eficiência
Godoy, Ronoel Luiz de Oliveira ; NASCIMENTO, E. ; RIBEIRO, L. O. ; NASCIMENTO, L. S. M. ; Pacheco, Sidney ; BORGUINI, R. G. ; MATTA, V. M. ; CAVALCANTE, N. B.

COMUNICADO TÉCNICO - EMBRAPA    DOWNLOAD     Downloads:


Gross chemical profile and calculation of nitrogen-to-protein conversion factors for nine species of fishes from coastal waters of Brazil
DINIZ, G. S. ; BARBARINO, E ; OIANO-NETO, J. ; PACHECO, S. ; LOURENÇO, S. O.

LATIN AMERICAN JOURNAL OF AQUATIC RESEARCH    DOWNLOAD     Downloads:


Método Cromatográfico para Análise de Ácido Salicílico nos Frutos e Folhas de Morangueiro (Fragaria X Ananassa DUCH.)
SANTIAGO, M. C. P. A. ; GODOY, R. L. O. ; ROSA, J. S. ; PACHECO, S. ; BORGUINI, R. G. ; NASCIMENTO, L. S. M. ; FONSECA, M. J. O. ; CAMPOS, R. S.

PERSPECTIVAS DA CIÊNCIA E TECNOLOGIA    DOWNLOAD     Downloads:



Voltar